Home-page
e-mail

Inktpatronen:  Canon  Epson  HP  Xerox  
Navul sets (om zelf te vullen):   Canon  HP  Lexmark          

Info: Bestellen/Betalen

 

 

Een inktpatroon of  Printer cartridge is niet goedkoop. Het lijkt er op alsof printerinkt duurder is dan goud ... of dat printer vervaardigers de grote kosten van navorsing en ontwikkelen van printers willen verhalen via het verkoop van printer supplies. De printer benodigdheden worden dan duur verkocht. Ook lijkt het het er op alsof de printer vervaardigers willen proberen een alleenrecht te behouden t.a.v. verkoop van supplies of benodigdheden voor deze inktprinters. Dat is zo bij vervaardigers van deskjet, bubblejet, photosmart, PSC, MPC en ander inkjet printers.

Een in goede staat verkerende originele inktcartridge, inktpatroon of inktcassette kan echter 5 - 10 keer opnieuw worden gebruikt. Het opnieuw (bij)vullen van deze cartridges en inktpatronen resulteert dan ook in een grote besparing. Ook is er dan minder chemisch afval. Het is echter noodzakelijk hiervoor inkt te gebruiken waarvan de chemische samenstelling vergelijkbaar is met dat van de originele producent. Hetzelfde geldt voor de kleurensamenstelling. Ieder type printer en cartridge of patroon heeft zo zijn eigen inktsamenstelling. 
NB!!! Het gebruik van goedkope universele printerinkt raden wij ten sterkste af! De kleine spuitmondjes van een printkop raken gemakkelijk verstopt of beschadigd ... hetgeen vaak voorkomt bij gebruik van minderwaardige of niet doelspecifiek vervaardigde printerinkt.

Al meer dan 10 jaar leveren wij voor de meest gangbare modellen opnieuw gevulde cartridges, namaak of wel compatible cartridges, inktpatronen, navulsetjes en inktpakketten. Alles met waarborg en e-mail ondersteuning waar nodig.


ICHD levert refill kits of navulinkt voor een verscheidenheid aan cartridges en patronen. Deze refill kits bevatten naast per cartridge type speciaal geformuleerde inkt ook instructies en de benodigde hulpmiddelen.

Het is echter van groot belang uw cartridge niet te laten uitdrogen maar liefst bij te vullen voordat het geheel leeg is. Zodoende gaat het zelf opnieuw vullen snel en gemakkelijk en voorkomt u afdrukproblemen.